Zöldséges és sajtos kenyérlángos

  • 2018.04.03.
  • 6


Kellenek a húsmentes napok nemcsak nagypénteken vagy böjti időkben. Én nem vagyok túl kreatív ebben, de ez a kenyérlángos most új recept és nagyon jól sikerült. A szokott barna kenyerem tésztájából készült, fél adag zöldséges, a másik fele tejfölös sajtos lett.Hozzávalók:tészta:40 dkg finomliszt60 dkg teljes kiőrlésű liszt3 dkg élesztő2 dkg só7 dl vízfeltét:sült zöldségtejfölmozarella sajtElkészítés:Előző este kellene egy előtésztával indulni, de én most csak reggel indítottam a kelesztést.

Keverőüstbe, vagy amiben dagasztani fogjuk, 40 dkg finomlisztet elkeverünk 1 dkg élesztővel és 3 dl vízzel. Csak úgy, tessék, lássék. Letakarjuk, és ott hagyjuk.Néhány óra múlva adunk hozzá 60 dkg teljes kiőrlésű lisztet, 2 dkg sót, 2 dkg élesztőt 4 dl vízben elkeverve, és alaposan kidagasztjuk. Akkor jó, amikor már elválik az edény falától, és gombóc lett.
40 percig kelni hagyjuk letakarva egy ruhával, majd átgyúrjuk, és ismét 40 percig kelesztjük. Közben megsütjük a vegyes zöldséget
sóval, fehér borssal.
Hozzávalók:3 sárgarépa1 nagy petrezselyem gyökér1 karalábéfél zeller2 dl zöldborsó2-3 karfiolrózsa50 dkg brokkolipetrezselyem zöld1-2 dl olajElkészítés:Először a gyökérzöldségeket dobjuk az olajra, sózzuk, borsozzuk, kevergetjük, majd amikor már kezdenek puhulni, akkor adjuk hozzá a többit. Nem kell víz alá.

A tésztát két részre osztjuk, kinyújtjuk, és két nagy olajozott tepsibe helyezzük. Az egyikre ráhalmozzuk a zöldséget, jól megszórjuk mozarella sajttal. A másikat megkenjük tejföllel és megszórjuk sajttal. Légkeveréses sütőben 250 fokon megsütjük őket.Sajtos, tejfölös