Ez a sajt nem sajt 2. Fokhagymás sölyt

  • 2018.02.22.
  • 2


Már van egy ilyen "sajtrecept" a blogon itt. Valójában ez nem sajt, mert nincs benne oltó, de nagyon könnyen elkészíthető, és finom is. A fázisfotókat itt láthatják, de a receptet újra közlöm. Sokféle fűszert keverhetünk bele, most fokhagymával klészült. Én neveztem el sölytnek. Hogy miért, arról az előző sölytreceptnél olvashatnak.Hozzávalók:3 l tej3 csapott evőkanál só50 ml 10 %-os ecet.4 gerezd fokhagymaElkészítés:A tejet felforraljuk, majd folytonos keverés mellett hozzáadjuk a sót és az ecetet.Tovább forraljuk egy kicsit, amíg láthatóan darabos lesz, "összekap". Még a lábasban hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát.
Ezt a mennyiséget egy sűrű szövésű levesszűrő szitán vagy tüllkendőn át lecsepegtethetjük. Amíg csepeg, kanállal nyomkodhatjuk belőle a vizet. Ha kihűlt, már kész is, és kiboríthatjuk. Kb 20 perc. Nagyon finom füstölve is.Bibliás elmélkedés itt.