Vese-velő

  • 2018.01.28.
  • 5

Minden belsőséget szeretünk. Jöhet a máj csirkéből,
sertésből
bárhogy elkészítve. Zúzapörkölt,

tojásos és rántott velő, szalontüdő. Vesét viszont ritkán készítek, mert nehezen jutok hozzá. Most viszont új hentesünk van, nagyobb a választék.Hozzávalók:2 sertésvese3 sertés agyvelő (6 db)1 hagymatojásőrölt piros paprikasó, borsolajbabérlevélElkészítés:A veséket kettévágjuk, kimetsszük a fehér, eres részeket, és legalább 2 órára váltott vízben áztatjuk, hogy elveszítse jellegzetes szagát.


A kiázott vesét csíkokra vágjuk.A velőt enyhén sós vízben kicsit megabáljuk. Tehetünk a vízbe egy-két babérlevelet is.Az olajon megpirítjuk a kockára vágott hagymát, beletesszük a vesét, sózzuk, borsozzuk, és addig pirítjuk, amíg a kés könnyedén belemegy. A velőt óvatosan hozzáadjuk, és együtt pirítjuk 5-6 percig. Adhatunk hozzá tojást, és megszórhatjuk piros paprikával is.Tojással, paprikával a címlaprólHagymán megpirítvaPiros paprikávalPiros paprikávalBibliás elmélkedés:Megkérdeztem a férjemet, hogy a vese kapcsán miről írjak. Neki a kiválasztás jutott eszébe, mivel a vese ilyen szerepet tölt be a szervezetben.A reformátusokat gyakran az a vád éri, hogy a predestinációban hisznek, vagyis úgy gondolják, hogy Isten eleve kiválasztja azokat, akiket az örök életre szán, és semmit nem lehet tenni ellene. Ez bizony nem így van. Isten kiválasztása nem ezt jelenti, mert már a kiválasztottságunkat mutatja az is, hogy hallhatunk Jézusról. Ha valaki üdvözülni akar, vagyis a mennybe jutni, az fog is, de ez természetesen nem azt jelenti, hogy úgy él, ahogy akar, azt tesz, amit jónak gondol, aztán a Jóisten majd úgyis megbocsát, mert az a dolga. A mennyország felé vezető úton vannak jelzőtáblák, elá