Toros káposzta disznótor helyett

  • 2018.01.27.
  • 8

Már nagyon régóta nem vágunk disznót. Ennek sok oka van, de néha sajnálom, hogy elmaradt. Nagyon szerettem a reggeli hangulatot, a sült vért, a finom újhúst. Én csak a konyhában dolgozgattam, vagy rohangáltam a gyerekek után. Estére megfőtt az orjaleves, a töltött káposzta. Mi nem készítettünk toros káposztát aznap, mégis a disznóvágások jutottak eszembe erről az ételről. Talán a farok miatt. Nem tudom, hogy ki hogy készíti. Én eddig mindig tettem bele rizst vagy gerslit is, de most diétásra vettem.
Hozzávalók:70 dkg sertéslapocka1 farok2 hagyma1 ek őrölt piros paprikapici sóolaj1 mokkáskanál őrölt köménymag1,5 kg savanyú káposztaElkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, egy kevés olajon megdinszteljük. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a paprikával, kicsit visszatesszük, és feltöltjük egy kevés vízzel, és beletesszük a felkockázott húst és a farkot. Szóval pörköltet főzünk, de köménymaggal. Amikor a hús kezd puhulni, akkor beletesszük a káposztát. Megoszlanak a vélemények, hogy ki kell-e mosni a káposztát. Én nem szoktam, viszont a töltött káposzta húsába nem teszek sót, és most is csak éppen egy csipetet szórtam rá. Addig főzzük, amíg minden megpuhul. Tejföllel vagy anélkül tálaljuk.

Címkék

Sertés Pork