Leveszöldség több C-vitaminnal

  • 2017.10.10.
  • 0

Ez a leveszöldség már szerepel a blogban kicsit más arányokkal. Számomra érthetetlen, hogy a zöldek miért maradtak ki belőle akkor.1 kg répát, 50 dkg gyökeret, 20 dkg karlábét, 20 dkg zellergyökeret, 20 dkg hagymát, 15 dkg paradicsomot és 15 dkg zöldpaprikát reszeltem le robotgéppel. Adtam hozzá 3 evőkanál vágott petrezselymet és 1 evőkanál vágott zellerzöldet. Ez összesen 2 kg és 40 dkg. Ehhez adtam 60 dkg sót. Üvegekbe nyomkodtam, és a kamrapolcra tettem. 1 liter vízhez kb 1 evőkanál kell belőle, és gyorsan kész a finom zöldségleves egy kis krumplival és tésztával. Néha főtt rizsbe, kölesbe, hajdinába is teszek belőle. Akkor nem is főzöm, csak a gőzben puhul egy kicsit, így tényleg benne marad a C-vitamin.12 zöldséggel készült leveszöldség recept itt.
A reszelt zöldségeket Horváth Ilona Befőzés, házi tartósítás című könyvében találtam. Itt-ott változtattam rajta.