Padlizsánkrém 2.

  • 2016.08.23.
  • 5


Tortafüggő Marisznál láttam, és gyors elkészítés ígért az előbbi sült változattal szemben. Hát nem tudom. Szerintem az hamarabb készen van, de ez SOKKAL FINOMABB, úgyhogy megéri a fáradságot. Az arányokon kicsit változtattam.Hozzávalók nálam:1 kg padlizsán2 közepes fej hagyma40 dkg paradicsom6 gerezd fokhagymaolívaolajsó, bors1 evőkanál friss oregano, bazsalikom, kakukkfű keveréke apróra vágva1 mokkáskanál fehér borserős paprika kockákfél citrom leveElkészítés:A kockára vágott hagymát olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a héjastól kockára vágott padlizsánt. Kicsit együtt párolódnak, majd belekerülnek a paradicsomkockák is héjastól. Fedő alatt 10-15 percig pároljuk, majd fedő nélkül összepirítjuk. Közben belekeverjük az összes többi anyagot a citromlé kivételével. Ez a végére marad. Botmixerrel összetörjük, de maradnak benne darabok is meglepetésnek.:)Szerintem ehhez már nem kell semmi csak egy jó szelet friss kenyér!Mediterrán padlizsánkrém itt.