Karácsonyi menüsor. Gesztenyés madártejkrém leves. Töltött káposzta pulykahúsból barna rizzsel. Borkrém torta. JáTéK Verusnál

  • 2015.11.30.
  • 4

Verus játékára készítettem ezeket az ételeket. Bár más szokott lenni a menü, de jó volt gondolkodni, alkotni egy kicsit. Köszönöm, Verus!Gesztenyés madártejkrém levesHozzávalók:1 liter tej25 dkg
gesztenyemassza2 tojáscukorfahéjdarabkák1 kis kocka margarin1 citrom reszelt héja1 evőkanál mazsolafél dl rumaroma
vanillincukorElkészítés:A mazsolát beáztatjuk a rumba. A tojásfehérjét habbá verjük, és galuskákat szaggatunk belőle a felforralt tejbe. A sárgáját kevés cukorral kikeverve hozzáadjuk a tejhez a gesztenyével együtt. Botmixerrel pépesítjük. A többi hozzávalóval együtt egyszer felforraljuk, kivéve mazsolát, amely egészben kerül a levesbe.
Átszűrjük, és habgaluskával tálaljuk.
Először ilyen fészkeket készítettem a habból a mazsolának, de nem úgy sikerült, ahogy gondoltam. Hagyományos is lett. (Sedithnél láttam, hogy gesztenyemasszából főzött levest, de az enyém teljesen más)Töltött káposzta pulykahúsból barna rizzselHozzávalók:90 dkg darált pulykacomb10 dkg barna előgőzölt rizs1 kis paradicsom pürébors1 kis hagyma1 gerezd fokhagyma1 fej savanyú káposztafél kg apró káposztasó nem kell bele!Elkészítés:A hagymákat leresz