Gluténmentes túrógombóc dióban, szőlőmártás

  • 2015.09.25.
  • 8

Gyümölcsmártással is lehet kérni a túrógombócot vendéglőkben, ez adta az ötletet. Az otellót meg nem szeretjük, csak rakosgatom mindig, ha kerül valahonnan. Végül én eszem meg, de csak azért, hogy ne kelljen kidobni. Főzve viszont elfogyott, még ízlett is a nagyérdeműnek.
Marti M. Szőlős receptek - Kihívás! játékához készítettem. Eredetileg egy régi, római-kori szőlőmártásos húst akartam főzni Lajos Mari egyik szakácskönyvéből, de aztán meggondoltam magam.
Hozzávalók a gombóchoz:50 dkg házi túró15 dkg kukoricadaracsipet só4 tojásdarált dióporcukorElkészítés:A túrót (persze bolti is jó) villával jól elkeverjük, és beledolgozzuk a négy tojást, a kukoricadarát és a sót. 2 órát állni hagyjuk. Utána vízbe mártogatott evőkanállal szép, formás gombócokat szaggatunk belőle, és forró,
sós vízben megfőzzük. Sokáig fő, én 5 percet vártam, amíg kiszedtem. Érdemes megnézni a közepét, hogy átfőtt-e már. Darált, enyhén porcukros dióba forgatjuk.Hozzávalók a mártáshoz:30 dkg otelló szőlő2 dl must1 evőkanál rizslisztszegfűszegA szőlőszemeket jól megmossuk, és 1 dl mustban megfőzzük. Amint felforrt, már jó is. A másik 1 dl mustban elkeverjük a rizslisztet, és besűrítjük vele a mártást. Az otelló annyira testes, hogy fűszer nélkül is finom, de én tettem bele szegfűszeget.