Túrógombóc pontosan

  • 2014.07.17.
  • 7

Legalább is majdnem pontosan, mert a tojás nagysága befolyásolhatja a búzadara mennyiségét.Hozzávalók:
40 dkg túró (készítése itt)2 tojás10 púpozott evőkanál búzadaramokkás kanál sóegy-két evőkanál cukorA hozzávalókat jól összekeverjük, 5 percig állni hagyjuk. Vizes kézzel gombócokat formálunk belőle, és bő, forró, sós vízben feltesszük főni. Ha feljött a víz felszínére, még nem jó. Egyet érdemes kettévágni, hogy megfőtt-e a belseje. Közben olajon zsemlemorzsát pirítunk, a kész gombócokat ebben kell megforgatni. 1dl olaj és annyi morzsa kell, hogy jól lehessen keverni, de ne tocsogjon.Tejföllel, porcukorral szoktuk enni, de van, aki sósan szereti. Ebben az esetben nem kell cukor a masszába.