Málnás csiga

  • 2019.02.23.
  • 0

A hétvégére megint hidegebbre fordult az idő. Ilyenkor az ember lánya szívesen bekapcsolja a sütőt. Például egy ilyen nyarad idéző málnás finomság kedvéért. :) Hozzávalók egy 20x32x7 cm-es tepsihez:A tésztához:45 dkg sima liszt1,5 dl tej5 dkg olvasztott vaj6 dkg cukor2,5 dkg élesztő1 csipet sóA töltelékhez:45 dkg málna (fagyasztott is lehet)10 dkg kandírozott citromhéj3 ek. porcukor1 kk. őrölt vanília6 ek. víz2 púpozott ek. étkezési keményítőA tálaláshoz:porcukor A töltelékhez a málnát, a citromhéjat és a porcukrot lábasba tesszük és takarék lángon felfőzzük.
Ízesítjük a vaníliával és besűrítjük a vízben elkevert étkezési keményítővel. A tűzről levéve félre tesszük, kihűtjük.
A tésztához langyos tejben 1 teáskanál cukorral és 1 evőkanál liszttel felfuttatjuk az élesztőt.
A hozzávalókat tálba tesszük, majd az élesztővel együtt összeállítjuk a tésztát. Alaposan átgyúrjuk, majd letakarva, langyos helyen 30 percet pihentetjük.
A tésztát lisztezett deszkán ~30x60 cm-es téglalappá nyújtjuk. Megkenjük a málnás töltelékkel, majd hosszabb oldalánál fogva feltekerjük és 15 egyforma részre vágjuk.
A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és 190°C-ra előmelegített sütőben ~30 perc alatt készre sütjük.
Rácsra téve langyosra hűtjük. Tálaláskor meghintjük porcukorral.A receptet a Kifőztük szeptemberi számában is megtaláljátok. :)