Belga almatorta

  • 2018.12.16.
  • 0

Rég nem jártam erre, de reményeim szerint hamarosan visszatérek. :) Addig is jön majd néhány recept, amivel igencsak el vagyok maradva. ...mint ahogy ezzel a sütivel is, ahol a dekoráció még erősen őszi hangulatú...
Azonban egy finom vaníliasodóval, vagy egy adag tejszínhabbal -és itt megkockáztatnék akár egy kis házi csokoládészószt is- igazán ünnepi desszerté varázsolhatjuk ezt a finom tortát. :) Bátran ajánlom mindenkinek, aki szereti az almás finomságokat. Hozzávalók egy 24 cm átmérőjű koszorú formához:15 dkg sima liszt15 dkg cukor15 dkg olvasztott vaj 1 csipet só1/2 kk. sütőpor1 tk. őrölt fahéj4 tojás20 ml tejszín70 dkg alma (tisztítva)Továbbá:kevés faj a formáhozporcukor a tálaláshoz A tojást a cukorral, a tejszínnel és a sóval habosra keverjük.
Hozzáadjuk a vajat, a sütőporral és fahéjjal elvegyített lisztet, majd sima tésztává dolgozzuk.
Az almákat négyfelé vágjuk, kimagozzuk és húsát vékonyra szeljük.
~45 dkg almát óvatosan a tésztába forgatunk. A masszát kivajazott formába kanalazzuk, elegyengetjük és a maradék almával díszítjük.
200°C-ra előmelegített sütőben ~45 perc alatt készre sütjük.
A formából kivéve, rácsra téve kihűtjük. Tálaláskor meghintjük porcukorral.A receptet megtaláljátok a Kifőztük októberi számában.