Tojáslikőr

  • 2018.03.28.
  • 8

Évek óta szemezek ezzel az itókával Mohánál. :) Eddig egyszer csináltam -bár én inkább csak kuktáskodtam- tojáslikőrt barátnőmmel, aminek van már vagy 20 éve. :D ...na az sem most volt. Az a likőr nyers tojással készült, talán ezért is volt bennem sokáig, hogy inkább kihagyom. Aztán rátaláltam erre a receptre és megígértem magamnak, hogy egyszer elkészítem. Most végre eljött az ideje. :D Nincs is erre jobb alkalom, hisz mindjárt itt a húsvét. A hozzávalók mennyiségén kicsit változtattam az itthoni készlethez igazodva. Mert hogy most sem készültem rá tudatosan, ez amolyan "mostvagysoha" pillanat volt. :D
Hozzávalók:5 tojássárgája20 dkg porcukor4 dl habtejszín2 dl vodka2 vaníliarúd3 dl tejszínt a felhasított vaníliarudakkal együtt felforrósítunk.A tojássárgáját habosra keverjük a porcukorral és a megmaradt tejszínnel.A forró, vaníliás tejszínt -amiből előzőleg kihalásztuk a vaníliarudakat- folyamatos keverés mellett, vékony sugárban csorgatva a tojássárgájához adjuk.Az egészet visszatesszük a tűzre és takarék lángon, folyamatos keverés mellett besűrítjük. A tűzről levéve kihűtjük. Hozzáadjuk a vodkát, elkeverjük, majd üvegekbe szűrjük és hűtőbe tesszük fogyasztásig.