Zöldborsós csirkemájragu

  • 2015.09.16.
  • 5

Azt hiszem már nem is kell mondanom, miért csirkemáj... :D Most egyik kedvenc zöldségemmel, zöldborsóval karöltve. Egyszerű és gyors étel, amit ebédre vagy akár vacsorára is készíthetünk. Ez most egy alap verzió. Ha kicsit tartalmasabbra szeretnénk, kockázzunk alá egy kis húsos szalonnát. Dúsíthatjuk karikára vágott paprikával, és paradicsommal is. :) Klasszul variálható, nálunk is ritkán készül kétszer ugyanúgy, épp ezért is gondoltam, hogy végre megörökítem. ;)Hozzávalók 4 személyre:60 dkg csirkemáj40 dkg zöldborsó (lehet mirelit is)1 fej vöröshagyma4 gerezd fokhagyma1 ek. őrölt paprika2 ek. mangalicazsír sóborsmajoránnaA borsót enyhén sós vízben félpuhára főzzük, leszűrjük, félre tesszük.
A csirkemájat megtisztítjuk és egyforma -kb. 3 cm-es- kockákra vágjuk. Egy lábasban felhevítjük a zsírt és üvegesre dinszteljük rajta a finomra vágott vöröshagymát.
Hozzáadjuk a felkarikázott fokhagymát, őrölt paprikát, átkeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a májat és a zöldborsót. Ízesítjük fűszerekkel és fedő alatt készre pároljuk az ételt.
Natúr rizottóval, párolt rizzsel, vagy burgonyapürével tálaljuk. Uborkasalátát kínálunk mellé. ...héjában sült krumplival sem utolsó. :)A receptet megtaláljátok a Kifőztük szeptemberi számában is. :)