Cukkinis tökfőzelék,citromos csirkemellel

  • 2020.08.12.
  • 2

Hozzávalók :
- 1 főzőtök, megtisztítva, lereszelve- 2 nagyobb cukkini ( 1-1 sárga és zöld ), lereszelve- 2 fej hagyma, apró kockára vágva- 1 gerezd fokhagyma, finomra vágva- aprított kapor, ízlés szerint- kevés olaj- só, bors- liszt és tejföl a habaráshoz- ecet és cukor az ízesítésheza húshoz- 1 csirkemell, szeletekre vágva- 1 citrom lereszelt héja ( a panírozásnál a tojásba teszem )- só, bors, petrezselyem- liszt, tojás és zsemlemorzsa a panírhozElkészítés :
Egy lábosban kevés olajon megdinsztelem a hagymákat, majd rádobom a tököt és a cukkinit. Sózom, borsozom, meghintem kaporral, majd felöntöm annyi vízzel, hogy jócskán ellepje. Mikor megpuhult, megízesítem és behabarom.A rántott húshoz az előkészített csirkét hagyományos módon kipanírozom, majd bő, forró olajban aranybarnára sütöm.Tálalásnál a tökfőzeléket és a felszeletelt hús meglocsolom édes csiliszósszal.Jó étvágyat !