Levendulás, ricottás uzsonnakenyér

  • 2020.07.16.
  • 0

Hozzávalók :
- 25 dkg ricotta- 25 dkg liszt- 1/2 csomag sütőpor- 1 citrom lereszelt héja- 16 dkg vaj- 2 tojás- 13 dkg cukor- 1 csomag vaníliás cukor- kb. 1 ek. levendulavirága cukormázhoz- kb. 10-12 dkg porcukor- citromléElkészítés :
Előmelegítem a sütőt.A vajat habosra keverem a cukrokkal, majd a tojásokat egyesével beledolgozom. Hozzáadom a citrom héját, az áttört túrót, és a sütőporos lisztet. 2 vekniformát kibélelek sütőpapírral, majd a tésztát belesimítom. 180 fokon készre sütöm, majd rácson hagyom hűlni.A mázhoz a porcukorhoz cseppenként citromlevet adagolok, amíg egy nem túl híg, de még jól csorgatható masszát kapok. Bevonom a sütit, megszórom levendulával és citromhéjjal, majd hagyom száradni.Szeletekre vágva kínálom.Jó étvágyat !