Juni szelet

  • 2020.06.21.
  • 1

Hozzávalók :
a piskótához- 300 g liszt- 1 csomag sütőpor- 1 csipet só- 100 ml olaj- 180 ml epres joghurt- 4 tojás- 165 g cukor- 1 citrom lereszelt héjatöltelék- eperlekváraz epres habhoz- 230 g eper ( tisztítva )- 80 g cukor- 2 csomag epres pudingpor- 1 citrom lereszelt héja és kifacsart leve- 3,5 dl víz- 4 tojásfehérje- 4 ek. cukordíszítéshez- 250 ml tejszín- 130 g lemon curd vagyis
citromkrém- citromhéjElkészítés :
Előmelegítem a sütőt.A piskóta hozzávalóit egy tálban csomómentesre kikeverem, majd a masszát sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe simítom. 180 fokon készre sütöm. Tűpróba ! Ha kész, rácson hagyom hűlni, majd vízszintesen félbevágom. Visszarakom a sütőpapíros tepsibe az alsó lapot, megkenem eperlekvárral, majd betakarom a másik piskótalappal.Elkészítem az eperhabot.Az epret felteszem főni 80 g cukorral és a citromhéjjal, citromlével. Saját levében, közepes lángon párolom, amíg a tojásfehérjét a 4 ek. cukorral kemény habbá verem. 1 dl vízben kikeverem a pudingporokat, a többi vizet az eperre öntöm és felforralom. Ha felforrt, besűrítem a pudinggal. A kész pudingba belekanalazom a tojáshabot, és alaposan, de óvatosan elkeverem.A kész krémet a piskótára simítom és hagyom kihűlni, megdermedni. Hűtőben pihentetem.Tálalásnál kockára vágom, majd a habbá vert és a citromkrémmel kikevert tejszínnel díszítem.Megjegyzés : A piskótaalap receptje
Smuczer Hanna blogjából származik.Jó étvágyat !