Tejberizs párolt barackkal és málna coulis-val

  • 2020.05.24.
  • 8

Hozzávalók :a tejberizshez- 1 l állati tejszín- 3 dl víz- 30 dkg apró szemű rizs- 1 vanília rúd- 6,5 dkg cukor- csipet sótovábbá- 2 szem őszibarack- 12 dkg cukora coulis-hoz- 12,5 dkg málna- 2-3 ek cukorElkészítés :
Egy lábosba felteszem a rizst 2,5 dl vízzel és egy csipet sóval párolódni. Ha a vizet beszívta a rizs, megszórom a cukorral, a kikapart vaníliamagokkal, hozzáadom a vaníliarudat és felöntöm a tejszínnel. Fedő alatt puhára párolom.Amíg elkészül a tejberizs, elkészítem a gyümölcsöket.Egy kisebb lábosba felteszek 3 dl vizet és 12 dkg cukrot cukorszirupnak. Ebbe helyezem a mosott, felezett barackokat, maggal lefelé. Időnkén fordítgatva puhára párolom a gyümölcsöt. Az őszibarackot kiveszem a szirupból és lehúzom a héját, kiszedem a magját. Félreteszem tálalásig.A málnát a cukorral magas hőfokon, saját levében puhára főzöm, majd botmixerrel pürésítem és szűrőn átpasszírozom.A krémes tejberizst tányérokba szedem, barackszeletekkel díszítem, majd meglocsolom a málna coulis-val.Jó étvágyat !