Csokimousse torta

  • 2020.02.24.
  • 1

Hozzávalók :
a brownie-hoz- 150 g vaj- 180 g nádcukor- 80 g. kakaópor- 65 g. liszt- 1/2 csomag sütőpor- 3 db tojás- 1 csomag bourbon vaníliás cukor- 1 ek. rumaroma vagy 3 ek. ruma mousse-hoz- 200 g étcsoki- 200 g habtejszín- 2,5 dl habtejszín- 10 g őrölt zselatin + 0,5 dl hideg víza tetejére- 10 g őrölt zselatin + 0,5 dl hideg víz- 175 g étcsoki- 150 g cukor- 100 ml víz- 25 g kakaópor- 100 g cukrozott sűrített tej- kb. 2 ek. édes kakaópor ( pl. Nesquick )Elkészítés :
-előmelegítem a sütőt.A brownie-hoz a vajat, a cukrot és a kakaóport egy lábosba felteszem melegedni. Mikor a cukor elolvadt, a tűzhelyről levéve beleütöm a tojásokat, majd hozzáadom a sütőporos lisztet, a vaníliát és a rumot. Simára kikeverem a tésztát, majd sütőpapírral bélelt, 22 cm-es tortaformába simítom. 180 fokon készre sütöm, majd hagyom kihűlni.A mousse-hoz vízgőzön felolvasztom az azonos mennyiségű csokit és tejszínt ( ganache ), majd simára keverem. A negyed liter tejszínt habbá verem. Az előzőleg vízben megduzzasztott zselatint felmelegítem, és lazítom 1-2 ek.-nyi habbal, majd a ganache-sal és a többi habbal összekeverem. A mousse a kihűlt brownie-ra öntöm és hagyom dermedni 2-3 órát a hűtőben.A tetejére a cukrot a vízzel, a kakaóporral és a sűrített tejjel felforralom, belekeverem a megduzzasztott zselatint, feloldom, majd az egészet a csokira öntöm. Botmixerrel simára turmixolom. Hagyom langyosra hűlni, majd a tortára öntöm és 1 órát pihentetem. Tálaláskor megszórom az édes kakaóporral.Jó étvágyat !