Csokihabos profiterol

  • 2020.02.24.
  • 3

Hozzávalók :
a fánkhoz- 75 g vaj- 215 ml víz- csipet só- 95 g liszt- 3 tojása töltelékhez- 4 dl tej- 4 ek. cukor- 1 csomag csokoládés pudingpor- 120 g étcsokoládé- 2,5 dl tejszín- 1-2 ek kakaópor- 1 csomag vaníliás cukor- 1-2 ek. rum ( elhagyható )továbbá- kb. 2 dl tejszín- 1 csomag vaníliás cukorElkészítés :
A vajat a vízzel felforralom. Megsózom, majd egyszerre hozzáadom a lisztet, amit gyors mozdulatokkal addig keverek, amíg sima, egynemű tésztát nem kapok, ami elválik a lábos falától. Ha langyosra hűlt, egyesével belekeverem a tojásokat. Habzsákba töltve, sütőpapírral bélelt tepsire dió nagyságú gömböket formázok., egymástól 4-5 cm.-re.Előmelegített, 200-220 fokos sütőben készre sütöm. Sütőrácson hagyom hűlni.A csokihabhoz felforralok 3 dl tejet a cukorral. A maradék tejben csomómentesre kikeverem a pudingport, amit a felforrt tejhez adok. Besűrítem. Leveszem a tűzhelyről, és még forrón belekeverem a csokit és a rumot. Ha az étcsoki elolvadt, akkor frissentartó fóliával lefedem, hűtőben hagyom kihűlni. A kihűlt pudingot robotgéppel csomómentesre, simára keverem, majd spatulával óvatosan elkeverem, lazítom a vaníliás cukorral és a kakaóporral kemény habbá vert tejszínnel.A krémet habzsákba töltöm, majd a fánkok közepébe nyomom. A kész fánkokat összeforgatom a vaníliás cukorral közepes keménységűre felvert tejszínbe.Jó étvágyat !