Bogyós sajttorta

  • 2020.01.25.
  • 0

Hozzávalók :
18 cm-es tortaformáhozaz alaphoz- 7,5 dkg darált, őrölt keksz- 4-5 dkg olvasztott vaja krémhez- 25 dkg mascarpone- 10 dkg tejföl ( 20 %-os )- 2 kisebb tojás- 8 dkg cukor- 1 vanília rúd kikapart magjai- 1,25 dkg étkezési keményítőa tetejére- kb. 8-10 dkg ribizli és áfonya vegyesenElkészítés :
Előmelegítem a sütőt.A tortaforma alján elterítem és elegyengetem a vajas kekszmorzsát, majd a hűtőben pihentetem felhasználásig. A krémhez a hozzávalókat robotgéppel simára keverem és az alapra öntöm. Megszórom a gyümölcsökkel, majd 160-170 fokon készre sütöm. Tűpróbát végzek ! Akkor jó, hogyha aranybarna a teteje és enyhén rezgős még.Jó étvágyat !