Kolbászkrémes " babka "

  • 2019.04.21.
  • 7

Hozzávalók :
a tésztához- 50 dkg liszt- 1 csapott ek. só- 1 tk. foghagyma granulátum- 1 csomag instant élesztő- 4 ek. olaj- 3 dl langyos víza tölteléknek- puha kolbász- tejföl- sajt ( én fokhagymás Orda sajtot morzsoltam hozzá, de lehet reszelt trapista is )Elkészítés :
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát dagasztok, majd meleg helyen a duplájára kelesztem.A kolbászt késes aprítóban pépes krémmé turmixolom annyi tejföllel, hogy kenhető állaga legyen.Előmelegítem a sütőt.A tésztát lisztezett munkafelületen téglalap alakúra nyújtom. Megkenem a kolbászkrémmel, megszórom a sajttal, majd feltekerem. Hosszanti irányba félbevágom ( az egyik végén 2-3 cm kivételével ) majd egymáson átfonva a két rész, sütőpapírral bélelt kenyérformába teszem. 20-25 percet pihentetem, majd a készre sütöm.Jó étvágyat !