Aszalt szilvás - gesztenyés bejgli

  • 2018.12.21.
  • 3

Hozzávalók :
mérettől függően 2-4 rúdhoza tésztához- 56-58 dkg liszt- 25 dkg vaj- 2 tojássárga- egy csipet só- 10 dkg cukor- 0,5 dl rum- 1 dl langyos tej- 2 dkg élesztőa töltelékhez- 25 dkg mirelit, felengedett gesztenyemassza- 2 csomag vaníliás cukor- kb. 1-1,5 dl tejszín- rum- 10-15 dkg magozott, felkockázott aszalt szilvaa kenéshez- 1 tojásElkészítés :
Előmelegítem a sütőt.Az élesztőt egy teáskanál cukorral felfuttatjuk a langyos tejben, majd a tészta többi hozzávalójával rugalmas tésztává gyúrom. Cipóvá formálom és 10-15 percet pihentetem.Addig a gesztenyéhez rakom a cukrot és 2 ek rumot, majd annyi tejszínt adok hozzá, hogy kenhető állagú, de ne folyós masszát kapjak.A tésztát két részre vágom, majd lisztezett munkafelületen egyesével kinyújtom. Fele-fele arányban rákenem a tésztalapokra a tölteléket, majd az aszalt szilvával megszórom. Feltekerem és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetem a bejgliket. Egy tojást szétválasztok. A fehérjével lekenem a rudakat, majd hagyom száradni 15-25 percet. Ezután lekenem a tetejüket a sárgájával. 5 perc pihenés után, 180 fokon aranybarnára sütöm a sütit.Jó étvágyat !