Mogyorós répaszelet, fehér csokival és naranccsal

  • 2018.11.29.
  • 6

Hozzávalók :
a sütihez- 25 dkg reszelt sárgarépa- 12 dkg nádcukor- 2 csomag vaníliás cukor- 1 ek. méz- 2 tojás- 1 dl olaj- 20 dkg liszt- 1 tk. szódabikarbóna- 7 dkg darált földimogyoró- csipet só- 1 nagy narancs lereszelt héjának a felea krémhez- 2 csomag fehér csokis pudingpor ( Dr. Oetker )- 13 dkg cukor- 4 tojásfehérje- 1 csomag vaníliás cukor- 10 dkg fehér csoki- 6 dl tej- a narancs lereszelt héjának másik felea tetejére- 1 csomag Dr. Oetker narancszseléElkészítés :
Egy tálba mérem a répát, a cukrokat, a mézet, az olajat, a tojásokat és a narancshéjat. Alaposan elkeverem, majd hozzáadom a szárazanyagokat. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítom a masszát, majd aranybarnára sütöm. Tűpróba !A krémhez a tojásfehérjéket 5 dkg cukorral kemény habbá verem. A pudingporokat kikeverem 1,5 dl tejben. A maradék tejet felforralom 8 dkg cukorral és a reszelt narancshéjjal, majd besűrítem a pudingporral. A tűzhelyről levéve belekeverem a vaníliás cukrot és az aprított fehér csokit, majd óvatosan, de alaposan hozzákanalazom a habot. Az homogén krémet a répasütire simítom.A zselét a csomagoláson lévő útmutató szerint elkészítem, majd a dermedt krémre öntöm.A sütit 1-2 órát hűvös helyen pihentetem, majd szeletekre vágva kínálom.Jó étvágyat !