Paradicsomos húsgombóc, " töltött paprika módra "

  • 2018.08.31.
  • 4

Ha nyár, akkor el sem maradhat a töltött paprika készítés. De persze a szószból muszáj maradnia, hogy húsgombóccal fogyasztva, másodvirágzását élve eltűnjön a bendőnkben :)
A töltött paprika receptem
ide kattintva
elolvasható ;)
Hozzávalók :
a szószhoz- 50 dkg paradicsompüré- 1 kis konzervdoboz sűrített paradicsom- 1 csokor petrezselyem- 1 kicsi zellergumó vagy 2 szárzeller- kevés cukor- 1-2 ek. fehérborecet- 1 hagyma- 2 gerezd fokhagyma- 1-2 ek. liszta gombóchoz- 50-60 dkg sertés darált hús- 1 fej hagyma, finomra vágva- 1 gerezd fokhagyma, finomra vágva- 1 tojás- 1 kk. majoránna- só, borsElkészítés :
A szószhoz a hagymákat apróra vágom, kevés olajon megdinsztelem, majd megszórom a liszttel. Felöntöm egy kevés vízzel, a paradicsompürékkel és csomómentesre elkeverem. Ízesítem sóval, borssal, cukorral és ecettel, ezután rakom bele a megtisztított zellert és a csokor petrezselymet. Közepes lángon hagyom rotyogni.Addig elkészítem a gombócokat.Egy tálban a darált húst összegyúrom a többi hozzávalóval, majd golyókká formázva berakosgatom a forró szószba és puhára párolom.Ha kész, eltávolítom a zellert és a petrezselyem zöldet, majd főtt tésztával tálalom.Jó étvágyat !