Hot dog kifli

  • 2018.07.22.
  • 6

Hozzávalók :
- 680 g liszt- 68 g porcukor- 68 g vaj- 68 g tojássárga- 40 g élesztő- 8 g só- 330 ml langyos teja kenéshez- 1 tojása tetejére- ízlés szerint szezámmag, tökmag, lenmag, mák, reszelt sajt, stb.Elkészítés:A hozzávalókból tésztát gyúrok, majd langyos helyen 20 percig pihentetem. Ezután átgyúrom és újabb 20 percet pihentetem.Előmelegítem a sütőt.Lisztezett munkafelületen 10 részre osztom a tésztát, amit egyeséve szépen zsemle alakúra gömbölyítek, ezután ovális alakúra kinyújtom, és hosszában feltekerem. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom a kifliket és lekenem a tetejüket az elhabart tojással és megszórom ízlés szerinti " feltéttel " .20-30 percig kelesztem, majd 180-190 fokos sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütöm.Jó étvágyat !