Göngyölt vagdalt, Budapest módra

  • 2016.07.01.
  • 2

Hozzávalók :
a vagdalthoz- 50 dkg darált hús ( sertés lapockát használtam )- só, bors, ízlés szerint- 1-2 ek. mustár- 1 fej finomra vágott hagyma- 2 gerezd apró kockára vágott fokhagyma- 1 tojás- zsemlemorzsaa töltelékhez- 20 dkg csirkemáj ( az eredeti receptben libamáj szerepel )- 15 dkg gomba- 7 dkg bacon- 15 dkg főtt zöldborsó- 3 db paprika- 2 közepes fej hagyma- 2 gerezd fokhagyma- olaj- só, bors- 1 tk. fűszerpaprikaElkészítés :
A vagdalt hozzávalóit alaposan összegyúrom, majd hűtőbe teszem.A csirkemájat megtisztítom és kisebb darabokra vágom. A zöldségeket megmosom / megtisztítom / kicsumázom. A hagymákat és a szalonnát finomra vágom, a gombát felszeletelem, a paprikát felkockázom.Egy lábosba 2 ek.-nyi olajon megpirítom a szalonnát, majd hozzáadom a paprikát. Pár perc után rádobom a borsót, a gombát és a májat. Ízesítem a fűszerpaprikával, és addig pirítom, amíg elfő az összes folyadék. Sózom, borsozom. Ha kész, hagyom kihűlni.Előmelegítem a sütőt.A húsos masszát vékony téglalap alakban, enyhén kiolajozott alufóliára egyengetem. Erre kerül a töltelék, amivel óvatosan feltekerem és fóliástól egy tepsibe rakom.185 fokon aranybarnára sütöm.Ha kihűlt, ujjnyi vastag szeletekre vágva, burgonyapürével, vagy salátával tálalom.Jó étvágyat !