Sajtropogós, avagy hamis rántott sajt
- 2015.08.22.
- 1
Hozzávalók :
- 30 dkg reszelt sajt- 30 g liszt- 1 tojásElkészítés :
A sajtot a liszttel és a tojással összegyúrom, majd kroketteket formázok belőle.Egy serpenyőben kb. 1-2 ujjnyi olajat forróra hevítek, ebbe sütöm ki a sajtropogóst. Rácson lecsöpögtetem a fölösleges olajat, majd tálalom.Megjegyzés :
Tipp az elkészítéshez : - egyszerre ne süssünk túl sok ropogóst, nehogy összetapadjanak
- amíg nem sül kéreg, azaz nem sül barnára az olajban a ropogós, ne
forgassuk, ne piszkáljuk, mert kilukadhat és elfolyhat, illetve odatapadhat az
eszközhöz, amivel forgatjukBetartva ezeket az apró trükköket, biztos, hogy nem fog kifolyni a sajt, mint esetleg a rántott sajtnál.A recept
Apróséf
oldaláról származik.Jó étvágyat !
A szerzőről
Konyhamalacka disznóságai