Vega muszaka

  • 2020.10.29.
  • 7

Minálunk

most olyan világ van, hogy egyre jobban unjuk a megszokottat, a sok régi recepetet próbálom újragondolni. 25 éve esszük a pörköltöt, már tényleg a könyökömön jön ki. Ma két árva padlizsántól ugrott be, hogy muszakát kéne fözni, de nincs itthon hús. Nincs hús? Nos, akkor legyen vega. A Street Kitchen oldalán remek receptre bukkantam, de persze egy az egyben nem lehetett átvenni, így írom az én verziómat.
2
duci padlizsán, bö fél kiló krumpli (újkrumpli - csak megdörzsölgettem egy fémszivaccsal
és héjastól ment a sütöbe) kakukkfüegy konzerv csicseriborsó2
fej vöröshagyma - az egyik nálam lila volt2-3 gerezd fokhagyma, 1 nagy maréknyi hokkaido tök felkockázva1
db nagy sárgarépa
1 duci cukkini felkockázva1 konzerv összevágott paradicsom200
ml víz