Hamburger a grillsütöböl

  • 2020.05.11.
  • 0

Anyák napját ünnepeltük és Stephan valami különlegessel rukkolt elö. Elöször is meggyözte a lányokat, hogy kampányoljanak ök is a hamburger mellett, mintha szüksége lett volna a meggyözésemre!? Remek móka lett, ráadásul nagyon finom. A receptek még kis finomításra várnak, de a tegnapit már érdemes megörökíteni.
Természetesen a hamburger bucikat is magunk csináltuk, a hozzávalók:
750 dkg liszt3 tojás4,5 dl tej1 tk só,
1 ek cukor4 dkg friss élesztö6 dkg vajszezámmag
A langyos tejben kis cukorral, liszttel felfuttatom az élesztöt. (kb 15 perc). Keverögépben összekeverem a többi hozzávalókkal, kivéve az olvasztott vajat. Ez majd akkor kerül hozzá, ha már alaposan elkevertem a többit. Kb 30 percig letakarva hagyom kelni.
A megkelt tésztát alaposan belisztezett deszkán én 12 darabra vágtam de lehet (és talán jobb is) 16 darabot csinálni belöle. A 12 nagyon nagy lett. Szép kerek gombócokat formáltam belölük és letakarva újabb fél órát hagytam öket kelni. Lapos tepsire téve megkentem öket egy felvert tojással és megszórtam szezámmaggal. 160 fokos sütöben 25-30 percig sültek.
Közben a lányok elkészítették a majonézes krémet hozzá. Hozzávalók:
200 gr majonéz1 ek mustár2 ek kecsap1 ek paradicsom sürítmény1 tk cukorcitromlésóStephan feladata volt a hús elökészítése. 60 dkg kevert (disznó és marha) darálthúshoz hozzákevert 1ek sót, 1 tk borsot, 2 ek Worcester szószt. A 10 cm átméröjü kekszszaggatómba nyomkodta bele úgy a húskeveréket, hogy mindegyik közepébe egy kb 1 cm nagy vajdarabot tett.

Nagyon forró grillen elöször direkt a parázs felé tette öket, de hamar átkerültek a lassúbb térfélre. A félbevágott bucikat is megpirongatta.

Sültkrumplit, vékonyra szeletelt lilahagymát, paradicsomot, uborkát, salátát kínáltunk hozzá.