Sajttekercs - Tintás receptje

  • 2020.04.19.
  • 0

A receptet Tintás barátomtól tanultam, aki szakács és ezermester egy személyben. Napokkal elöre elkészíthetö, így vendégvárónak, de ajándékba is kiváló.Egy negyedkilós csomag gouda sajt kell hozzá, olyan, aminek nincs héja és egy lezárt müanyag csomagban kapható. Kb negyed órára forró vízbe kell dobni és várni, hogy megolvadjon. Az asztalra terítsünk ki egy fóliát és erre öntsük ki az olvadt sajtot.Egy másik fóliát terítve a sajtra, ki tudjuk lapítani kb egy tepsi nagyságúra.Sajtkrémböl, joghurttal, sóval, borssal egy alapkrémet keverünk, amivel bekenjük vékonyan a sajtot. (A felsö fóliát elöször el kell távolítani!)Apróra vágott paprikát, hagymát szórunk a krémre. Snidlinggel, medvehagymával is keverhetjük.

Vékony sonkaszeleteket terítünk rá...
Az alsó fólia segítségével szorosan tekerjük fel, a fóliával tekerjük körbe, hogy ne nyíljon ki. Hütöben tároljuk a felvágásig. Kb 1,5-2 cm vastag szeletekre vágjuk. Kitünö elöétel.Jó étvágyat hozzá!