Sajtos, szalonnás gnocchi (krumpligombóc) / Käse - Speck - Gnocchi

  • 2020.04.15.
  • 4

Kettö csomag félkész gnocchit forró, sós vízben addig fözök, amíg fel nem jönnek a víz felszínére. Ekkor egy szürölapáttal kiszedem öket egy kiolajozott tüzálló nagyobb edénybe.Egy lábosban olajon megpirítok egy nagyobb hagymát és benne egy gerezd fokhagymát. Egy jókora marok apróra vágott húsos szalonnát teszek hozzá, kicsit kevergetem, majd egy aprított paradicsom konzervet öntök hozzá. Sóval, borssal, bazsalikommal, kakkukkfüvel, petrezselyemmel és egy EK levesporral füszerezem, hagyom 5 percig rotyogni.
A szószt ráöntöm a tésztára, belekockázok egy mozarella sajtot, alaposan összekeverem. A tetejét reszelt gouda sajttal vastagon megszórom és 180 fokon 20 perc alatt aranybarnára sütöm.Du brauchst:2 Packungen Gnocchi1 ZwiebelKnoblauch (nach Geschmack)eine Hand voll Speck1 Dose gehackte TomatenGewürze (Salz, Pfeffer, Basilikum, Thymian, Petersilie)1 EL Suppengewürze1
MozzarellaDie Gnocchi in Salzwasser solange kochen, bis sie an die Wasseroberfläche schwimmen. Rausnehmen und in eine mit Öl ausgeschmierte Hitze resistente Schüssel geben.In einem Topf die aufgeschnittene Zwiebel und Knoblauch anbraten. Speck dazu geben, ein wenig braten und die gehackten Tomaten dazu gießen. Alle Gewürze
(nach Geschmack)und das Suppengewürz hinzufügen und etwa 5 Minuten Kochen lassen.
Anschließend die Sauce auf die Gnocchi schütten und die aufgeschnittene Mozzarella dazumischen.
Alles gut umrühren.Die Käseliebhaber unter uns könne noch Käse (Gouda) oben drauf legen.Bei 180°C etwa 20 Minuten backen.Guten Appetit!