Mézeskalács Sára receptje

  • 2020.04.14.
  • 9

14 éves voltam, elsös gimnazista, amikor Sára nevü osztálytársam karácsony elött mindannyiunkat meglepett egy mézeskalács angyallal. Egy mandula díszítette, az illata pedig olyan felséges volt, hogy napokig csak szagolgattam, tartogattam. Nekem azóta
- ugyan sok mézeskaláccsal volt már szerencsém összetalálkozni, - ez a recept, ez a mézeskalács a karácsonyi illat. Hihetetlen, hogy még nincs fenn a blogon, de ami késík, nem múlik. Íme. Ez a recept nem a rögtön puha, elrepülös recept, hanem a jól formázható, inkább dekoratív - pl. karácsonyfára akasztható, csodaillatú fajta.1/2 kg liszt10 dkg langyos méz25 dkg porcukor3 egész tojáskéhegynyi szódabikarbónacitromhéjfahéjA hozzávalókat össze kell keverni és egy éjszakára a hütöbe tenni pihenni. Szép vékonyra kell nyújtani, kb 15 perc alatt 180 °C-os sütöben megsütni. Èn tojással is lekenem, saját tésztával, magokkal díszíthetö. Csak enyhén dagad meg.
Fotó: Internet