Krumplinudli / Kartoffelnudeln

  • 2020.04.19.
  • 6

Nem szívesen írok olyan recepteket, amikhez valamilyen készételt használok, de hát Istenem, vannak napok, amikor az ember lánya valami gyors és egyszerüen kivitelezhetö ételre vágyik. Ilyen a krumplinudli is, amit gyári krumlitészta porból szoktam elkészíteni. Ez az a por, amiböl a gombócot is készítem, a krumplipüré mellett találjátok a boltok polcain.Nos, 2 csomagból csinálom, az elöírás szerint keverem össze a megfelelö mennyiségü vízzel (estleg tojással is) Hagyom a recept szerint megadott ideig pihenni.Közben egy nagy fazékban vizet forralok és egy serpenyöben vajat olvasztok. A vajba kb 3 bögrényi prézli kerül, amit óvatosan aranybarnára pirítok.Amíg a víz melegszik, a tésztából hüvelykujjnyi nudlikat gyúrok és egy vágódeszkán gyüjtöm öket. Amikor forr a víz, egy kanál sót teszek bele és óvatosan belegörgetem a nudlikat. Kb 1 perc múlva feljönnek a víz tetejére, ekkor kihalászom öket és a prézlibe teszem. A maradék tésztával is így teszek (kb még három adag lesz belöle)Porcukorral, lekvárral, gyümölcsbeföttel kiváló!Du brauchst:2 Packungen (Kartoffel-) Knödlteig und dazugehörige Zutaten2 EL Butter3 Becher SemmelbröselDen Knödlteig so zubereiten, wie es auf der Verpackung steht und etwas rasten lassen. Währenddessen Wasser (mit ein wenig Salz) aufkochen und in einer Pfanne Butter schmelzen lassen. Die Brösel dazugeben und braten bis sie goldbraun sind.Aus dem Teig etwa Daumen große Nudeln formen und in mehreren Portionen in das kochende Wasser geben. Nach ungefähr einer Minute schwimmen die Nudeln an der Wasseroberfläche und können raus genommen und in die Brösel gelegt werden.TIPP: Mit Staubzucker, Marmelade oder Kompott schmeckt es sogar noch besser.Mahlzeit!