Vegán zöldségtál

  • 2020.02.07.
  • 1

A férjem gyengéd noszogatására kezdtem el olyan ételeket fözni, amikben nincs feltétlenül hús. Ez nem azt jelenti, hogy ezentúl lemondanék a jó kis kolbászokról, vagy rántott husikról, de minden abba az irányba mutat, hogy a jövöben sokkal kevesebb hústerméket kívánunk fogyasztani.A mai ebéd egy újabb kísérlet eredménye, ráadásul még vegán is, így aki ezt az életmódot követi, is nyugodtan kirpóbálhatja.
Egy fej hagymát apró kockákra vágtam és olajban megpirítottam. Erre jött egy kiskanál kurkuma, egy fél kiskanál cayennbors és egy kiskanálnyi római kömény. Kicsit kevergettem majd hozzádtam egy konzerv felkockázott paradicsomot, egy nagyobbacska cukkinit (az eredeti recept szerint 2-3 krumplit kellett volna, de nem volt itthon), szintén felkockázva, egy fél sárga paprikát - csak a színe miatt és mert itt árválkodott a konyhaasztalon. Kb 15 dkg fagyasztott spenótlevelet tettem bele (a receptben mangold szerepelt) és egy kis konzervnyi (kb 10 dkg) csicseriborsót. Felöntöttem kb 1 dl kókusztejjel és egy deci zöldséglevessel. Megsóztam és egy evökanálnyi szójaszószt is öntöttem hozzá. Letakarva 15-20 percig rotyogtattam. Friss kenyérrel ettük, de jó lett volna hozzá rizs, kuszkusz vagy bulgur is.Jó étvágyat!!!