Osztrák krumplisaláta / Kartoffelsalat

  • 2012.10.23.
  • 6

Férjemék családjában nagy hagyománya van a krumplisalátának, itt következik a recept:Hozzávalók: bö fél kiló keményre fövö krumpli, héjában megfözve, melegen pucolva és vékony karikákra vágva. 60 g vöröshagyma, tisztítva, halvány vékony karikákra vágva, a krumplihoz keverve. 1/4 liter (kockából-porból) marhahúsleves, ehhez 3 ek ecet - a legjobb a málnaecet, 6 ek olaj, 1/2 ek esztragonos mustár, só, bors, 1 kk cukor - vagy ha nincs málnaecet, akkor a cukor helyett 1 ek málnaszörp! (Nagymama titkos recepje alapján!) Alaposan összekeverni, állni hagyni! A tetejére jöhet kis snidling vagy hagymazöldje. 600 gKartoffel(n) (festkochend) 60 gZwiebel(n)1/4 LiterRindsuppe (Würfel) 3 ELEssig6 ELPflanzenöl (zB.: Sonnenblumenöl, Maiskeimöl...) 1/2 TLEstragonsenf Salz Pfeffer1 PriseZucker Erdäpfel mit der Schale kochen, schälen, noch warm dünnblättrig in eine große Schüssel schneiden. Die Suppe erwärmen und sofort zu den Erdäpfeln geben. Essig, Öl, Zwiebeln, Salz und Pfeffer so lange unterrühren, bis er eine sämige Bindung bekommt. Mit Senf und Zucker nach Geschmack würzen.Fotó innen