Barna tojás peszahra
- 2015.04.01.
- 8
Villámötlet a peszah elÅ‘tti konyhában forgolódóknak - dekoratÃv és finom kiegészÃtÅ‘ a széder esti ünnepi asztalra:Hozzávalók: 8 fÅ‘tt tojás, 2 kanál szója, 1 kanál datolyaméz, 1 kanál arakElkészÃtés: valami sima felületen óvatosan görgetve kicsit megrepesztjük a fÅ‘tt tojások héját. Beleteszük egy fazékba a repesztett tojásokat, megtöltjük vÃzzel, hozzáadjuk a szóját, a datolyamézet és az arakot, majd felforraljuk a vizet, és az egészet alacsony lángon két óráig fÅ‘zzük.Végül óvatosan megpucoljuk Å‘ket és lelkesen tálaljuk.
(haaretz)
A szerzőről
A mi izraeli konyhánk