Levendulával ízesített sárgabarackos túróslepényke

  • 2019.06.30.
  • 7

Virágzik a levendula.Bolondítsuk meg az egyszerű lepénykét vele....de azért még adjunk hozzá némi gyümölcsöt is.Hozzávalók:a tésztához25 dkg liszt2 db tojas sárgája2dl tej1 kiskanál cukor2,5 dkg élesztősótúrókrémhez1 kg túró25 dkg mascarpone2 db vaníliás cukorcukor tetszes szerinta tetejére:levendula virágsziromsárgabarackkiskanálnyi őrölt fahéjA élesztőt megfuttatjuk a cukorral és a tejjel,majd összeállítjuk a tésztát.Megkelesztjük,majd bele sodorjuk egy közepes méretű tepsibe.A túrót áttörjük egy szitán,majd összekeverjük a krémsajttal, tetszés szerinti cukorral ,vagy édesítővel.Az így kapott krémet rákenjük a tésztára,majd rászeletelünk néhány sárgabarackot,és ízesítésnek megszórjuk levendula virágokkal és pici fahéjjal.Közepesen meleg sütőben fél órát sütjük.