Epres túrós alagút

  • 2015.05.11.
  • 7

Kevés olyan embert ismerek, aki ne szeretné az epret. Mi odáig vagyunk érte. Rengeteg finomságot lehet belőle készíteni, egy szezon nem is elég, hogy mindet kipróbáljuk.

Most egy sütés nélküli desszertet választottam. Olyan finom epres krémtúró kerekedett belőle, hogy többet biztos nem veszek boltit. Habkönnyű epres mennyország, hmm...
Epres túrós alagút
Hozzávalók:
- 25 dkg eper
- 25 dkg túró
- 2 dl habtejszín
- 2 dl kefir
- 1 dl tej
- 2 ek. zselatinpor
- 4-5 ek. porcukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 csipet só
Elkészítés:
Egy őzgerincformát kibélelünk fóliával (hagyjunk egy kis lelógó peremet is), majd hűtőbe tesszük. Az epret megtisztítjuk, feldaraboljuk. A zselatinport a tejben kevergetve megolvasztjuk, és kihűtjük.
A túrót összekeverjük a kefirrel, a porcukorral, a vaníliás cukorral és egy csipetnyi sóval. Végül elkeverjük az eperrel, a tejes zselatinnal és a felvert tejszínhabbal. A kész túrókrémet a formába öntjük, fóliával befedjük.

Egy éjszakán át a hűtőben dermesztjük. Egy tálat teszünk a tetejére, megfordítjuk, és lehúzzuk a fóliát. A tetejét tetszés szerint díszítjük eperrel, csokimázzal, tejszínhabbal. Szeleteljük, és tálaljuk.
Én főzés nélküli zselatinport használtam, a tejet kihagytam, mert csak el kell keverni a krémmel. Így könnyű és habos lett a végeredmény, ami isteni, de hátránya, hogy nem lehetett egész szeleteket venni belőle. Mondjuk én nem bántam, legjobb a tálról kanalazni. :)

Ha tetszett, megtalálsz a Facebookon is.