Málnás vaníliás keksztorta

  • 2020.08.02.
  • 4

Hozzávalók egy 20X20 cm-es formához (vagy kerek 24-es átmérőjű)A málnakrémhez:50 dkg málna (akár mirelit is)15 dkg cukor2-3 kanál málnalikőr (elhagyható)1 csomag semleges ízű pudingpor (vanília)vízA vaníliakrémhez:25 dkg mascarpone3 tojás sárgája5 dkg cukorvanília3 dl habtejszínTovábbá:
kb 15 dkg kekszA tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, a vaníliával, majd gőz fölött, folytonosan kavargatva besűrítjük. Ha kihűlt,
kihabosítjuk
a mascarpone-val, majd lazán összeforgatjuk a keményre felvert tejszínnel.A málnát feltesszük főni a cukorral és a likőrrel, ha a málnaszemek szétestek akkor szitán áttörjük az egészet. Lemérjük és annyi vizet mérünk ki hozzá, amennyivel összesen 5 dl lesz a folyadékmennyiség. Nekem 3 dl málnapéphez 2 dl vizet kellett adnom. A vizet összekeverjük a pudingporral, majd a felforralt málnapéphez adjuk és addig keverjük, amíg az egész jól besűrűsödik. Kihűtjük.A kapcsos tortaforma aljára helyezünk egy sor kekszet, beterítjük a fél adag málnakrémmel, rásimítjuk a vaníliahabot, ismét keksz, végezetül a maradék gyümölcskrém.Alaposan behűtve, legalább pár óra pihentetés után vágjuk fel.Habkönnyű, édesen-savanykás, könnyed desszert.