Nyers gluténmentes kókuszos-mákos torta

  • 2020.05.08.
  • 1

Hozzávalók egy 18 cm átmérőjű tortához:1. réteg:15 dkg mag nélküli datolya10-12 dkg kókuszreszelék2. réteg:15 dkg mag nélküli datolya18-20 dkg darált mák5 dkg kesudió1/2 citrom reszelt héja és kifacsart leve leve3. réteg:20 dkg kesudió1 dl kókusztejszín1 citrom reszelt héja és kifacsart leve2-3 kanál agavé szirup5 dkg kókuszliszt (+ - 1-2 dkg)A datolyát és a kesudiót fövő vízzel leforrázzuk, a lében hagyjuk kihűlni, majd
leszűrjük.Minden réteghez a hozzávalókat késes aprítóban jól megdaráljuk és ősszekeverjük. Rétegenként belenyomkodjuk a sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába, majd a hűtőbe helyezzük pár órára, amíg a torta jól megdermed.Ha darálás közben a masszát túl hígnak találjuk, adjunk még hozzá kókuszt vagy mákot, ha túl sűrűnek, akkor áztatólevet vagy kókusztejszínt. Hűlés közben a rétegek megszilárdulnak, vigyázzunk ne legyn túl tömör.
Az édességét tetszés szerint beállíthatjuk az agavé sziruppal.Nagyon laktató, egészséges desszert, ahhoz, hogy jól lakjunk elég egy vékonyka szelet is.A receptet innen hoztam. Köszönöm szépen.