Matbucha

  • 2020.05.27.
  • 5

Ezt a receptet Matyi Éva blogjáról készítettem el, nagyon-nagyon finom lett, friss kiflivel ettem, egy álom volt.
Köszönöm a receptet!Lentebb az én variációm, ami csak abban különbözik, hogy ehhez a kencéhez adtam egy kanálnyi balzsamecetet is.Hozzávalók:1 kg érett paradicsom4
db húsos kaliforniai paprika5 db csípős paprika (vagy tetszőlges mennyiség)6-8 cikk fokhagyma1 kanál füstölt piros paprikasóbors1/2 dl
olaj1 kanál balzsamecetA paradicsomot kockára vágjuk, a paprikákat sütőben feketére sütjük, a héját levesszük (itt a leírás) , a fokhagymát apróra vágjuk.
Az olajat felhevítjük, rádobjuk a fokhagymát és kevergetve kissé megpirítjuk (vigyázzunk, ne égjen meg), hozzáadjuk a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt addig főzzük, amíg pépesre
fő. Rádobjuk az apróra vágott sült paprikát és folytonosan kevergetve tovább főzzük, ezúttal fedő nélkül. Végezetül füstölt piros paprikával és esetleg balzsamecettel ízesítjük.
Melegen, hidegen egyúttal finom, friss-ropogós péksüteménnyel, kenyérrel tökéletes reggeli vagy uzsonna lehet.