Narancs krémleves habgaluskával és pirított mandulával

  • 2020.04.17.
  • 6

Hozzávalók 4-6 adaghoz:4 narancs0,5 l narancslé0,5 l fehér bor
cukor ízlés szerintfahéj, szegfűszeg, gyömbércsipet só1 kanál étkezési keményítő2 dl tejszínA tálaláshoz:pirított mandulaszeletek3 tojás fehérje5 kanál cukorA narancsokat megtisztítjuk, a hártyát és a magokat a lehető legalaposabban távolítsuk el, aki tud narancsot filézni, az tegye meg. Feltesszük főni a gyümölcshúst a narancslével, a borral, tetszés szerint fűszerezzük, cukrozzuk, majd puhára főzzük. Ha már puha botmixerrel pürésítjük, pótoljuk az elforrt folyadékmennyiséget, akár vízzel is
és behabarjuk a tejszínnel elkevert étkezési keményítővel, majd további pár percet forraljuk még.Kihűtve habgaluskával és pirított mandulával tálaljuk.Nagyon finom, nem érdemes kispórolni egyik hozzávalót sem, de ha valaki nem szeretné alkoholban főzni, az használjon csak narancslevet és vizet.