Füstölt kolbászos kelbimbó leves

  • 2019.02.24.
  • 4

Hozzávalók 4 adaghoz:1 szál füstölt kolbász50 dkg kelbimbó1 kanál olívaolaj2 cikk zúzott fokhagyma1 kanál liszt1 kiskanál pirospaprika1 kiskanál köménymagsó, borsA kelbimbó torzsáját kivágjuk, eltávolítjuk a külső elfonnyadt leveleket, a nagyobbakat kettévágjuk, az egészet alaposan megmossuk és lecsepegtetjük.A kolbászt karikára vágjuk és megpirítjuk az olajban, rádobjuk a lisztet, a köménymagot és a fokhagymát és együtt kevergetve pár percig tovább pirítjuk. Végezetül megszórjuk a pirospaprika őrleménnyel és folytonosan kevergetve felöntjük 1,5 l hideg vízzel. Ha felforr sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a kelbimbót. Puhára főzzük.Tejszínnel, tejföllel tálalva fogyaszthatjuk.

Címkék

Levesek Káposzta