Lilakáposzta krémleves

  • 2018.09.07.
  • 7

Hozzávalók:kb 60 dkg lilakáposzta2 db savanykás alma2 kanál olaj1 kis fej vöröshagyma2 dl tejszín (tejföl)1 kiskanál köménymag1,5 l zöldségalaplé (víz)1 kanál balzsamecetsó, borsAz apróra vágott hagymát üvegesre dinszteljük az olajban. Sorban hozzáadjuk a köménymagot, a felszeletelt káposztát és az almát. Enyhén sózzuk. Ha a káposzta kissé megpuhult felöntjük a folyadékkal és puhulásig főzzük, majd botmixerrel pürésítjük. Pár percre ismét tovább forraljuk, a balzsamecettel és a borssal ízesítjük, befejezésképp pedig belekeverjük a tejszínt is. Igen finom kolbászchipsszel.

Címkék

Levesek Káposzta