Krumplis tészta avagy grenadírmars

  • 2018.09.18.
  • 5

Az alábbi recept szerint készítette édesanyám és így főzöm én is mindig. Ha saját kezűleg készítjük a tésztát, akkor még finomabb.Hozzávalók 4-5 személyre:2 fej vöröshagyma2-3 kanál olaj50 dkg krumplisó, bors, pirospaprika2 tojásból házitészta vagy 25 dkg száraz fodros vagy kocka tészta(én a szélesmetéltet kedvelem)Az olajon üvegesre dinszteljük az apróra vágott hagymát, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a pirospaprikát, rögtön hozzáadjuk a megtisztított, kockára vágott burgonyát. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ujjnyira ellepi, majd lassú tűzön, fedő alatt puhára főzzük.Az elpárolgott folyadékot fövés közben pótoljuk.Ha a krumpli megfőtt krumplinyomóval darabosra törjük, majd elkeverjük a sós vízben kifőzött, lecsepegtetett tésztával.Savanyúsággal fogyasztjuk.Az első
fotón Attila szárítja a már felvágott tésztát (nem értem miért), a másodikon pedig Süti kutyus koldulja a vacsoráját.