Piskótatekercs

  • 2018.08.04.
  • 1

Hozzávalók: (30X40 cm-es tepsihez)6 közepes méretű tojás100 g cukor120 g lisztcsipet sópár csepp citromléA töltelékhez:4-5 kanál lekvárA tojások fehérjét kemény habbá verjük a sóval és a citromlével. habverés közben apránként adagoljuk hozzá a cukrot. Amikor a tojáshab kemény, súlyos, fényes hozzáadjuk a tojások sárgáját is. Beleszitáljuk a lisztet, akkor már lapáttal óvatos, laza
mozdulatokkal, lentről-felfele összekeverjük. Figyeljünk oda, hogy ne törjük össze a habot.Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, 180 C fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük. Ráborítjuk egy megvizezett és kicsavart sütőpapírra, lehúzzuk az aljáról a tésztával sült papírt és szorosan feltekerjük a vizes papírral együtt.Ha kihűlt kitekerjük, megkenjük vékonyan lekvárral és most már sütőpapír nélkül visszatekerjük.
Ingrediente ptr o tava de 30X40 cm6 oua medii100 g zahar tos120 g fainapiscatura de sarecateva picaturi de lamaieBatem albusurile cu sarea, zeama de lamaie si zaharul, pana se face tare. Adaugam galbenusurile si incorporam bine. Continuam amestecatul cu o lingura mare sau o spatula, cernem faina peste compozitie si amestecam cu miscari ample, de jos in sus, rasturnat, avand grija sa nu scoatem aerul din albus.Intindem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade C cca 10-12 minute.Umezim bine si stoarcem o alta coala de hartie de copt, rasturnam
peste ea pandispanul copt cu partea de sus in jos, indepartam hartia cu care a fost in cuptor si rulam strans. Lasam sa se raceasca, desfacem ruloul, ungem in strat subtire cu gem si il rulam la loc, de data asta fara hartie.