Diós csodasajtos

  • 2017.12.28.
  • 7

Ez a recept
Vikitől


származik, akár nevezhetem ezentúl Viki csodasajtosának. Könnyen előkészíthető és nyújtható a tésztája, az íze pedig kiváló.
Hozzávalók:30 dkg liszt25 dkg vaj10 dkg reszelt sajt5-7 kanál víz1 kanál 10%-os ecet1 kiskanál sóA tetejére:1 egész tojás10-15 dkg dióA tészta hozzávalóiból ruglmas, selymes cipót gyúrunk. Nekem még szükségem volt vízre, ez gondolom a liszt minőségétől is függ, ráadásul én valamivel több sajttal készítettem, mint amennyit az eredeti recept írt. Fóliába tekerjük és minimum 8 órára a hűtőbe tesszük.Másnap 2-3 mm vastag lappá nyújtjuk,
tetszőleges formára vágjuk,
megkenjük a felvert tojással, megszórjuk az előre szárazon megpirított vágott dióval, majd 180 C fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.