Rózsavizes bonbon csokoládéba mártva

  • 2017.10.19.
  • 0

Hozzávalók:50 dkg cukor2,5 dl víz1 kanál méz1 kanál rózsavíz1 kanál citromlépár csepp piros ételfestékA bevonóhoz:10 dkg magas kakaótartalmú csokoládéA cukrot lábasba szórjuk, ráöntjük a vizet és lassú forralással addig főzzük (kb 20-25 perc), amíg a szirup besűrűsödik. Próbaképp kevés szirupot a két ujjunk közé fogunk, ha szétnyitjuk az ujjakat közötte rugalmas szálban kell nyúljon a cukor. Vigyázat, nagyon forró!!!Hozzáadjuk a mézet, a rózsavizet, a citromlevet és további 2-3 percig forraljuk.Egy jól lehűtött keverőtálba öntjük a masszát és gyors fordulaton mixerrel addig verjük (akár 15-20 perc is lehet), amíg besűrűsödik, kihűl és kifehéredik. Belekeverjük az ételfestéket is.Kiskanállal mogyorónyi darabokat szaggatunk a cukorpasztából, két tenyerünk között golyókká alakítjuk és zsírpapírra helyezzük.Vízgőz fölött felolvasztjuk a feltördelt csokoládé 3/4-ét, majd miután levesszük a tűzről belekeverjük a maradékot is. Ebbe a csokiba mártogatjuk a fogpiszkálóra tűzdelt fondantgolyókat, majd félbe vágott káposztafejbe szúrkáljuk őket.
Ha a csoki megdermedt a bonbonokon kis papírkapszulikba helyezzük őket.