Sütőtökös gnocchi

  • 2017.01.25.
  • 2

Hozzávalók:30 dkg főtt burgonya20 dkg főtt vagy sült sütőtök20-25 dkg liszt1 tojás1,5
kk só1.5 kk zsír vagy vajA főtt, hámozott burgonyát és a sütőtököt még langyosan krumplinyomóval vagy villával csomómentesre törjük és hagyjuk kihűlni. Megsózzuk, hozzáadjuk a zsiradékot és annyi lisztet, amennyivel rugalmas, nem ragadós tésztát gyúrunk. A liszt mennyisége nagyban függ a sütőtök és a krumpli "vizességétől", valamint a liszt milyenségétől.Öklömnyi gombócokat szakítunk a tésztából melyekből 3 cm átmérőjű hengereket sodrunk. Késsel fél cm széles darabokat szelünk a hengerekből, minden kis "nudlit" lisztezett villával kissé megnyomunk. Bő, sós, lobogó vízben több részletben kifőzzük, olvasztott vajba forgatjuk.Tálalhatjuk bármilyen finom szósszal, mártással, sajttal-túróval megszórva, sütőben kissé megpirítva, köretként szószos húsok mellé. A felhasználási lehetősége számtalan.A fotón vadas szósszal és főtt marhanyelvvel tálaltam.