ANANÁSZOS SAJTTORTA- PINAPPLE CHEESECAKE

  • 2014.01.30.
  • 3

Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:A tésztához:25 dkg kekszmorzsa1 jó marék pirított mandula10 dkg vajA krémhez:25 dkg natúr krémtúró25 dkg mascarpone10 dkg cukor1 ananászkonzerv2 csapott kanál zselatin2 dl tejszínA kekszmorzsához vegyítjük a gorombára darált mandulát, majd leöntjük a megolvasztott vajjal és alaposan összekeverjük.Egy kapcsos 24 cm átmérújű tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, beleszórjuk a vajas kekszmorzsalékot és jó alaposan lenyomkodjuk.15 perc alatt, 180 C fokon ropogósra sütjük, majd kihűtjük.Az ananászt leszűrjük, a levét felfogjuk, az gyümölcsöt felkockázzuk, ha szükéges.A gyümölcsléhez adunk még 4 kanál vizet, belekeverjük a zselatint, majd lassú tűzön felforrósítjuk (vigyázat, ne forrjon).A tejszínt keményre verjük. A túrókat habosra keverjük a cukorral, hozzáöntjük a közben langyosra hűlt zselatinos ananászlevet, majd könnyedén beleforgatjuk a tejszínhabot és az ananászdarabkákat. A krémet 10 percre hidegre tesszük, majd belesimítjuk a tortaformába.Legalább 4-5 órát hidegen tartjuk, majd a szélét éles késsel körbelazítjuk és tálra csúsztatjuk a tortát. Pillekönnyű, ízletes, ezzel nem lehet melléfogni, bármilyen eseményen megállja a helyét.